Споразум о слободној трговини Србије и Турске пред пуном применом

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, који је изразио задовољство због унапређења билатералних односа са Србијом у последњих неколико година, а посебно због чињенице да су економске везе две земље све чвршће. 
Rasim Ljajić sa Redžepom Tajipom Erdoganom na COMCEC-a  Foto: Tanjug
Фото: Расим Љајић са Реџепом Тајипом Ердоганом на COMCEC-а  Фото: Танјуг

Љајић и Ердоган разговарали су на маргинама заседања Сталног одбора за економску и трговинску сарадњу Организације за исламску сарадњу (COMCEC). 

Како је саопштено, Љајић је истакао очекивање да ће се наставити са инвестицијама турских привредника у нашој земљи, као и са реализацијом инфраструктурних пројеката који су договорени приликом сусрета председника Србије Александра Вучића и председника Турске Ердогана. 

Љајић се у Истанбулу састао и са министарком трговине Турске Рухсар Пекчан, која је навела да ће Споразум о слободној трговини између две земље бити ратификован најкасније до краја ове године у турском парламенту, чиме ће отпочети његова пуна примена. 

Захваљујући томе, истакао је Љајић, стварају се услови да робна размена између две земље, која ће ове године премашити једну милијарду евра, у наредном периоду буде знатно већа. 

Република Србија је иначе по први пут ове године позвана да учествује на  заседању Сталног одбора за економску и трговинску сарадњу Организације за исламску сарадњу (COMCEC).

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести