Србија продаје Његошеву вилу у Прчњу

Србија је одлучила да прода свој део Институт за рехабилитацију у Прчњу, у Црној Гори, због чега је Републичка дирекција за имовину расписала оглас за избор овлашћеног проценитеља за процену тржишне вредности те српске непокретности.
d
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, Институт за рехабилитацију из Београда има део Института „Врмац” у Прчњу, за који сада тражи проценитеља вредности да би га понудио на продају.

Овлашћени проценитељ за процену тржишне вредности треба да процени објекат Његошеве виле у Прчњу, коју чини троспратна зграда из два дела, укупне површине 666 квадратних метара. Процена се тражи и за објекат Руски дом, такође у Прчњу, који је двоспратна зграда здравства и има површину од 1.292 квадрата. Тражи се и процена пословног простора, помоћне зграде, земљишта и гараже, који се распростиру на 1.256 квадратних метара.

Процена је потребна и за објекте хотела „Врмац” у катастарској општини Столив, који чине објекти описани као зграда здравствене делатности од 9.141 квадратни метар, као и објекти здравствене делатности и земљиште уз њих на чак 18.187 квадратних метара. Процењује се и земљиште у катастарској општини Столив површине 928 квадратних метара, уписано као некатегорисани пут.

Овлашћени проценитељ треба да процени објекат Његошеве виле у Прчњу

Иначе, хотел „Врмац” је организациони део Института за рехабилитацију Београд од 1989. године и налази се у Боки Которској, најлепшем заливу јужног Јадрана. Прчањ је удаљен пет километара од старог града Котора који је под заштитом УНЕСКО-а и око шест километара од међународног аеродрома Тиват. Врмац је епитет природног лечилишта добио 1920. године, када је одлуком Владе Краљевине Југославије проглашен за природно климатско лечилиште. Власник „Врмца” је Институт за рехабилитацију, који сада настоји да продајом своје имовине у Црној Гори  новац преусмери на развој својих здравствених центара лоцираних у Србији. 

Рок за подношење понуда је 6. децембар, а право учешћа имају правна и физичка лица која су регистрована на територији Црне Горе за обављање послова процене непокретности. Вредност накнаде за обављену услугу процене тржишне вредности непокретности не може бити већа од 3.500 евра.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести