Српске ембедид технологије на сајму у Нирнбергу

БЕОГРАД:  Седам српских компанија које се баве ембедид системима представиће своје производе на сајму интегрисане електронике " Embedded World", једној од нових сајамских манифестација која се одржава од 25. до 27. фебруара у Нирнбергу.
Sajam" Embedded World" Foto:sajt/promo/printskrin
Фото: Сајам" Embedded World" Фото:сајт/промо/принтскрин

У оквиру националног штанда Србије на смотри у Нирбергу ће, у организацији Привредне коморе Србије (ПКС) и Развојне агенције Србије (РАС), наступити компаније: Decode Београд, Микроелектроника Београд, Digital Logic Пожаревац, Byteout Software Београд, Micro Circuit Development Нови Сад, Saga Београд и High Tech Engineering Center Београд.

"Embedded World" је водећи светски сајам ембедид система*. Одржава се сваке године у у Нирнбергу, а 2019. имао је 1.117 излагача, преко 30 хиљада посетилаца и више од 1.900 стручњака који су учествовали у програмима и конгресу сајма.

Под слоганом “It''s a smarter world!” профилише се као сајам усмерен на трендове у развоју технологија и технолошкој модернизацији.

Један је од ретких сајмова који се уско концентрише на ембедид системе (компјутерске системе са одређеном функцијом у већим механичким или електро системима), пружајући могућност да се лако и брзо успоставе контакти међу кључним добављачима саставних делова, модула и целокупних система, оперативних система и софтвера, као и свих других аспеката ембедид система, наводи се у саопштењу ПКС.

*Ембедид системи су рачунарски системи са јако израженом интеграцијом хардвера и софтвера, пре свега намењени да обављају специфичне функције.То су најчешће масовни производи: дигитална камера, диск плејер, мобилни телефон...

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести