Српски дистрибутер постао водећи провајдер игрица у Словенији

ЉУБЉАНА: Српски дистрибутер видео игрица "Ирис-Мега" постао је водећи провајдер у Словенији преузимањем два локална словеначка дистрибутера у року од месец дана, јавља агенција СТА.
Iris mega
Фото: Iris mega

Београдска компанија "Ирис-Мега" је почетком јуна преузела предузеће "Видеотоп скупина", а средином јула и другу словеначку фирму Колби (Colby), како би консолидовала своју позицију на словеначком тржишту.

Миодраг Стакић, генерални директор "Ирис-Меге", каже да је аквизиција Колбија показала "челичну одлучност" српске фирме у настојању да успешно прошири пословање у јадранском региону.

Адам Харис, извршни директор у словеначкој дивизији "Ирис-Меге", додао је да ће ове аквизиције оживети словеначко тржиште, које се последњих година "успавало".

Колби је кренуо са дистрибуцијом видео игара 1994. године, заступајући тржишне лидере међу којима и Активижен, Електроник Артс и Убисофт.

У последњих неколико година, компанија се окренула дистрибуцији дечје одеће и даски за сурфовање.

Директор Колбија, Жан Стрнад, изјавио је да споразум обухвата издвајање пословне јединице за видео игарице од матичне фирме у засебно правно лице, које ће наставити да користи Колби бренд.

"Чврсто сам уверен да ће консолидација словеначког тржишта коју спроводи ''Ирис-Мега'' имати дубоке ефекте у предстојећим годинама. Тржиште сада може да се радује онаквом расту и подршци какве заслужује", рекао је Стрнад за агенцију СТА.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести