Српски менаџери за развој кадрова и одговорно лидерство

БЕОГРАД: Српска асоцијација менаџера (САМ) организовала је у Београду традиционални 11. Јунски сусрет менаџера, са кога је поручено да су Србији потребни квалитетни менаџери који би, заједно са институцијама Владе, радили на унапређењу конкурентности Србије.
samit menadzera
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Србији су потребне јаке пословне асоцијације, као што је Српска асоцијација менаџера, како бисмо кроз стални дијалог са привредницима, брзо и ефикасно, решавали све проблеме који стоје на путу даљег унапређења наше привреде, изјавио је први потпредседник Владе Србије и специјални гост на догађају Ивица Дачић.

Пред Владом Србије су, како каже, и даље велики изазови, али је Влада одлучна у томе да побољша пословно окружење.

Верујем да ће се ефекти реформи које су покренуте одразити на ваше привредне успехе у овој и наредним годинама, казао је Дачић.

Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Како је оценио, снага једне земље је у људима, а ту пре свега, како каже, мисли на младе људе, нове генерације, али и на успешне пословне људе, привреднике и предузетнике који су прави покретачи привредног раста.

Србији су потребни квалитетни и способни менаџери, спремни на прихватање одговорности да заједно са институцијама Владе Србије раде на унапређењу конкурентности Србије, јер само ако је конкуретна на регионалном и светском тржишту, Србија може да буде богата и успешна за све своје грађане, рекао је Дачић. 

Председница САМ Станка Пејановић је, говорећи о плановима Асоцијације у наредном периоду као и активностима усмереним на јачању менаџера и успешном вођењу компанија, рекла да се Асоцијација менаџера гради на вредностима као што су интегритет, етичност, одговорност и проактивност.

Међу најважнијим циљевима организације су: перманентни развој, размена знања и искуства међу члановима и у оквиру компанија у којима радимо. На тај начин унапређујемо струку и снагу чанова, развијамо и САМ као репрезентативно удружење менаџера, утичемо на ширу  пословну заједницу и друштво и стварамо јачу и успешнију Србију, истакла је Пејановић. 

САМ је један од покретача иницијативе САМИТ 100, која представља платформу за сусрет најистакнутијих привредника са највишим званичницима региона, а у циљу унапређења економске сарадње и подизања конкурентности региона.

Ове године САМИТ 100 се одржава у октобру у Македонији, а 2018. у Србији. 

Теме овогодишњег сусрета менаџера, који је окупио око 200 званица, биле су одговорно и етичко пословање, развој професионалних кадрова за успешно вођење компанија, као и сарадња са институцијама Владе на питањима од значаја за регионалну сарадњу и унапређење конкурентности Србије. 

Као и сваке године, овај догађај је окупио најугледније менаџере и привреднике, представнике државних институција, дипломатског кора, међународних институција и многобројне медије. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести