Стевановић: 300 милиона динара за индустријске зоне на локалу

БЕОГРАД: Министарство привреде је за ову годину издвојило око 300 милиона динара за реализацију 19 пројеката у индустријским зонама локалних самоуправа, изјавио је данас државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.
industrijska zona FBakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

„Опремањем индустријских зона свака локална самоуправа унапређује своју конкурентност и атрактивност и зато су ови пројекти важни. Министарство привреде им је, кроз ове пројекте, дало могућност да опреме индустријске зоне уз суфинансирање министарства“, рекао је Стевановић за Танјуг.

Према његовим речима, то је један од начина да се свака локална самоуправа бори за нове инвестиције које ће отворити радна места и допринети укупном привредном расту земље.

"Готово све локалне самоуправе имале су шансу да буду подржане кроз суфинансирање за развој инфраструктуре у пословним зонама", рекао је Стевановић.

Од ове године је, објашњава државни секретар, у оквиру програма омогућено и финансирање пројеката у туристичким и бањским подручјима, а већ од наредне године планирано је увећање будзета у те сврхе.

"Следеће године ћемо за развој пословних зона имати значајно више средстава на располагању. Урадићемо и екстензију програма по ком делимо новац, прецизније ћемо дефинисати пројекте за финансирање у туристичким и бањским подручјима и покушаћемо да финансирамо пројекте који прате нове трендове и економска кретања", навео је Стевановић.

Истиче да држава тим програмом покушава да направи дисперзију инвестиција како би се равномерно покрила цела територија Србије и додао да ће држава, ослушкујући захтеве и планове инвеститора, излазити у сусрет.

Стевановић је апеловао на локалне самоуправе да добро припреме пројектно-техничку документацију за следећу годину, како не би дошли у ситуацију да буду одбијени, јер се документација не поклапа са ситуацијом на терену.

"Апелујем на локалне самоуправе да спреме добру пројектно-техничку документацију до краја године како бисмо од 1. јануара без проблема ушли у реализацију пројеката", подвукао је Стевановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести