Странци дуплирали потрошњу картицама на Егзиту

НОВИ САД: Страни посетиоци су током овогодишњег фестивала Егзит у просеку потрошили по 79 долара, показују подаци компаније „Виза”.
egzit
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Због тога је на фестивалу, одржаном од 4. до 7. јула у Новом Саду, забележено готово двоструко повећање обима потрошње по иностраним картицама, прецизније – 87 одсто, у односу на резултате из претходне године.

Туристи који долазе у Србију више користе безготовинска плаћања, за њих је то сигурнији и лакши начин, каже генерални директор „Визе” за Југоисточну Европу Владимир Ђорђевић.

„Виза”, додаје, подржава такве догађаје и нуди корисницима картица разне бенефите, односно погодности, у циљу промовисања и бржег усвајања дигаталних начина плаћања. 

Међу земљама из којих су дошли посетиоци по броју трансакција предњаче земље региона. На челу су Хрватска и БиХ, трећи су гости из САД, четврти Словенци, а следе их Британци. Првих десет земаља по броју трансакција посетилаца заокружују Румунија, Македонија, Немачка, Турска и Русија.

У просеку, странци су потрошили 32 долара по трансакцији за време фестивала, што је 23 одсто мање од прошле године, али се, истовремено, број страних посетилаца удвостручио уз 103 одсто повећања броја активних страних „виза” картица. Веће коришћење картица доприноси и бржем развоју локалне економије

Д. В.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести