Швеђани купили новосадску гејминг компанију Mead Head Games

Шведска „Ембрејсер група” (Embracer) купила је српског дивелопера видео-игара „Мед хед гејмс” из Новог сада (Mad Head Games), чиме је број њених аквизиција у овој години порастао на 13 преузетих студија из домена гејминг индустрије.
e
Фото: pixabay.com

Српски студио, који је познат по бројним авантурама, као што је Адам Вулф Wolfe) и који је заслужан за духовног наследника Дијабло игара, Паган онлајн, наставиће да функционише као независан, са своја три оснивачa на челу а и више од 130 запослених, преноси портал play.co.rs.

„Mad Head Games” ће наставити да постоји и ради под истим именом, користећи свој бренд креативног изражавања, сада уз подршку јаког партнера у домену развоја и објављивања игара. Студио ће и даље радити на развоју властитих иновативних и узбудљивих пројеката. Куповина ће такође омогућити невероватне могућности у погледу ширења на глобално тржиште основних видео-игара. Што се тиче технологије коју ће „Mad Head Games” користити, компанија ће наставити пут ка томе да постане  потенцијални лидер у региону ЈИЕ, наводи се у саопштењу новосадске компаније.

„Ембрејсер група” је објавила на свом веб-сајту саопштење о највећем таласу својих преузимања, уз предвиђање зараде коју ће донети само нови студији. Група очекује да 13 присвојених студија до 31. марта 2022. године донесу између 100 и 120 милиона долара, од чега би чист профит био око 50 милиона долара.

С тим је листа наслова у развоју које има „Ембрејсер група” значајно порасла с претходно објављених 118, наводи портал play.co.rs.

„Mad Head Games” је новосадска компанија која се бави развојем видео-игара од 2011. године. До сада, студио је издао 48 наслова, популарних широм света, и наставља да шири свој каталог игара.

        Д. У.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести