Сви у општини Власотинце имаће струју за седам до 10 дана

ВЛАСОТИНЦЕ: Сви потрошачи на територији општине Власотинце који су већ данима због снежног невреммена без електричне енергије добиће струју у наредних седам до 10 дана, изјавила је данас након посете Власотинцу потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
zorana mihajlovic, Tanjug/Zoran Petrović
Фото: Танјуг/Зоран Петровић

Она је нагласила да ће након нормализације стања бити анализирани узроци због којих је дошло то нестанка струје у појединим деловима Србије и обећала да се наредне зиме то неће догодити у оволикој мери.

"Ово је ситуација која се десила, коју решавамо и која се увек може десити, али не сме да се понавља. Учинићемо све са Дистрибуцијом у наредном периоду прво да видимо зашто нам се све ово десило, да ли је одржавање дистрибутивног система било онако како је заиста требало да буде, јер је држава обезбедила довољно новца да се одржава дистрибутивни систем", рекла је Михајловић.

То је прва ствар коју ћемо урадити, а друга је шта ћемо све учинити 2021. године, како се до овога не би долазило и наредних година, нагласила је министарка.

Друго обећање које је дала јесте да ће бити инвестирано у изградњу другог трансформатора на постојећој трафо станици у Власотинцу и изградња друге трафо станице уколико буде потребе.

"Али најважније је да ниједан мештанин, не само у Власотинцу него било где у Србији не сме да дођу у ситуацију да данима немај електричну енергију. То је питање нормалног живота", истакла је министарка енергетике.

На почетку снежног невремена 11. јануара, 2.700 потрошача у седам села у околлини Власотинца остало је без струје, да би захваљујући преданом раду монтера предузећа ЕПС Дистрбуција данас тај број био смањен на 330 грађана, рекао је директор тог предузећа Бојан Атлагић.

"Радићемо 24 сата дневно док и последњи потрошач не буде снабдевен", обећао је Атлагић.

Он је нагласио да су монтери претходних дана отклањали кварове проузроковане снегом и ледом на 1.300 метра надморске висине по температурама које су достизале 20 степени испод нуле како би омогућили снабдевање струјом становника власотиначких села.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести