Теленор уложио 210 милиона евра у економију Србије

БЕОГРАД: Компанија Теленор је у протеклих годину и по дана, откада послује под окриљем ППФ групе, уложила 210 милиона евра у српску економију, саопштено је из компаније.
telenor
Фото: Telenor

Настављамо са улагањем у српску привреду, пре свега у инфраструктуру и мрежне капацитете. Србија данас има јаке макроекономске индикаторе у погледу раста на тржишту, а када је у питању пословање у 2019. години, можемо рећи да смо задовољни, јер је тржиште мобилне телефоније показало раст управо у складу са нашим очекивањима, рекао је генерални директор Теленора, Мајк Мишел, наводи се у саопштењу.

Теленор је у 2019. години пустио у рад прву 5Г базну станицу и тиме креирао тестно окружење у Научно технолошком парку Београд које је доступно свима, било да је реч о факултетима, владиним органима или стартаповима.

Како се у јавности доста говори о 5Г мрежи, Мишел оцењује да је избор правог тренутка кључ за њено комерцијално увођење и додаје да, што се се дијалога на ту тему тиче, став Теленора око комерцијалног увођења 5Г-а је да не треба журити с тим "док екосистем не буде у потпуности спреман за њену примену".

Комерцијална употреба би могла да почне 2021. или 2022. године.

Мишел каже и да Теленор инвестира 30 до 50 милиона евра годишње у развој инфраструктуре која може да подржи убрзани раст коришћења мобилног интернета, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести