Тепфер изабран да реши енергетски проблем Београда и Приштине

ПРИШТИНА:  Бивши немачки министар за заштиту животне средине Клаус Тепфер потврдио је да је номинован за решавање енергетског проблема између Београда и Приштине, који је изазвао кашњење електричних сатова у Европској унији.
Digitalni sat Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Он је то казао за Франкфуртер Алгемајне Цајтунг и додао да ће следеће недеље посетити и Београд и приштину где ће разговарати са премијерком Србије Аном Брнабић и косовским премијером Ранмушом Харадинајем, наводи се у Унмиковом преш клипингу.

"Ради се о решавању проблема и подизању свести обе стране о важности овог питања", рекао је Тепфер, који је,иначе, и члан Хришћанско демократске уније Ангеле Меркел.

У среду је Електромрежа Србије објавила да је системска фреквенца електричне енергије у континенталној Европи била умањена због недостатка од 113 гигават сати електричне енергије, а узрок том недостатку је константо одступање од програма рада од стране КОСТТ (Косовске електромреже) у периоду јануар-фебруар 2018.

ЕМС је нагласила да је КОСТТ од 3. марта престао са неовлашћеним преузимањем електричне енергије, након притисака од стране релевантних институција, те је повећање одступања синхроног времена заустављено.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести