У Голупцу програм ЕУ ПРО унапређује туризам

ГОЛУБАЦ: У Голупцу се уз подршку Европске уније преко развојног програма ЕУ ПРО, ради на додатном унапређењу услова за организацију културних и спортских манифестација. 
t
Фото: Youtube Printscreen

У оквиру радова укупне вредности 120.000 евра биће извршена санација вишенаменских спортских терена и изградње крова на летњој позорници, а биће набављена и потребна сценска опрема.

Како је саопштио ЕУ ПРО, са Голубачком тврђавом, која је обновљена средствима ЕУ, општина Голубац је водећа туристичка дестинација на Дунаву, а додатна подршка ЕУ омогућиће употпуњавање туристичке понуде.

"Сада ће сви становници општине имати боље услове за бављење спортом, а имаће и прилику да уживају у још богатијем културном и уметничком програму“, рекао је председник општине Голубац Небојша Мијовић. 

Како је навео, радовима на путној инфраструктури, изградњи бициклистичко-пешачке стазе од викенд насеља Винци-Усије до тврђаве Голубачки град и изградњом плаже у Голупцу, која ће започети у овој години, наставља се улагање у туризам који је један од стратешких циљева развоја општине.

"Оно што је најважније, улагањем у туризам и богатом туристичком понудом ми доприносимо развоју локалне заједнице као и унапређењу привреде, што значи отварање нових радних места и прилику за младе да остану да живе и раде у Голупцу", рекао је председник општине Небојша Мијовић.

Током реализације пројекта, посебна пажња ће бити усмерена на активности које се односе на примену принципа доброг управљања, што подразумева доношење правилника о управљању и коришћењу спортских терена и позорнице. 

Пројекат Санација вишенаменских отворених спортских терена и изградња крова на летњој сцени у Голупцу финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО, каже се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести