У Хрватској се аутомобили могу купити криптовалутама

ЗАГРЕБ: Хрватска компанија "Карић Аутомобили" омогућила је плаћање куповине аутомобила криптовалутама као што су Биткоин Кеш, Етереум, Биткоин и ГоКрипто Токен, извештава портал bug.hr.
bitkoin, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

"Карић аутомобили" су овлашћени продавац и сервисер аутомобила марке Фијат, Алфа Ромео и "Форд", а плаћање куповине ових четвороточкаша виртуелним новцем омогућили су користећи крипто платни систем ГоКрипто (GoCrypto).

Купци за плаћање криптовалутама треба једноставно да скенирају QR код са екрана благајне из свог (подржаног) криптоновчаника. Притом имају флексибилност избора у којој од наведених криптовалута желе да плате, а трговац ће увек на свој пословни рачун добити износ у кунама, умањен за трансакцијску накнаду.

Трансакцијске накнаде за трговце приликом примања криптовалута овим системом су ниже него у случају плаћања дебитним или кредитним картицама, а оне су и једини трошак трговца. Имплементација решења ГоКрипто бесплатна, а не наплаћује се ни месечна накнада за њено коришћење, наводи се у информацији.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести