У Петрохемији после улагања и ремонта покренута производња

ПАНЧЕВО: Производња у "ХИП-Петрохемији" успешно је покренута после застоја током којег су реализоване инвестициони и послови ремонта на процесној опреми у петрохемијским фабрикама у Панчеву и Елемиру, саопштило је ово предузеће.
p
Фото: Youtube Printscreen

Укупна вредност инвестиционих радова, наводе, износи око 18,3 милиона евра, а ремонтих послова око два милиона евра. 

Стартом фабрике "Етилен" у суботу, 18. маја године успешно је покренута производња у "ХИП-Петрохемији", а након почетка рада "Етилена", дан касније, у фабрикама Полиетилена високе густине (ПЕВГ) и Полетилена ниске густине (ПЕНГ), почела је производња намењене продаји на иностраном и домаћем тржишту. 

Све петрохемијске фабрике раде стабилно и према оперативном плану производње, каже се у саопштењу. 

Ово је највећа сума инвестирана у ХИППетрохемији у последњих 30 година, а пројекти су финансирани сопственим средставима компаније. 

Најзначајније инвестиције реализоване током ремонта 2019. су прва фаза реинструментације и замена управљачког система компресора и турбина у фабрици Етилен, уградња нове линије за паковање готових производа и замена активатора катализатора у фабрици ПЕВГ и ревитализација хиперкомпресора и уградња нове машине за паковање у фабрици ПЕНГ.

Следећа велика инвестиција у овој години је повећање обима производње у фабрици Полиетилена високе густине (ПЕВГ), која ће бити реализована током лета.

"Завршетак ремонта у Фабрици синтетичког каучука у Елемиру очекује се до краја маја", рекао је извршни директор Функције производње и техничке подршке "ХИП-Петрохемије", Миша Булајић.

Циљ ремонта је безбедан и стабилан рад производних фабрика у континуитету у наредном периоду, до следећег ремонта, а реализоване инвестиције имају за циљ повећање профитабилности пословања и бољу конкурентност на тржишту.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести