У Технохемији праве средства за дезинфекцију у две смене

БЕОГРАД: У погонима Технохемије на Вилиним Водама у Београду производе се средства за дезинфекцију руку и површина, а генерални директор компаније Милош Арсенијевић каже да сви запослени раде у сменама не би ли задовољили велике потребе грађана у доба сузбијања епидемије корона вируса.
w
Фото: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/nr

Екипа Танјуга обишла је данас те погоне, а Арсенијевић напомиње да су погони и стоваришта компаније лиценцирана дозволама Министарства здравља.

"Прилагодили смо се одлукама Владе Србије и покушавамо да повећаним обимом производње да покријемо потребе за дезинфекционим средствима", казао је Арсенијевић.

Драгана Глушац, саветник за хемикалије и технолог у Техноманији каже за Танјуг да сви запослени у компанији раде прековремено и да поред основног асортимана производе разблажени једнопроцентни раствор натријум хипохлорита.

"Све светске здравствене организације препоручују баш то средство за дезинфекцију површина, прибора, објеката, материјала било да су у контакту са храном или не у борби против корона вируса. Сада то пакујемо у полиетиленске канистере од 20 и од 10 литара како би помогли у овом тренутку", казала је Глушац и додала да се у погонима Технохемије прави и средство за дезинфекцију Асепсол.

Према њеним речима, цео колектив ради у две смене.

"Колико нам то бројност људи дозвољава радимо на ивици капацитета и тако ће остати до даљег. Имамо проблем са недостатком сировина за производњу асепсола, јер смо их добијали из Шпаније, а сада је то јако отежано, готово немогуће. Покушаћемо да тај проблем решимо у наредним данима", казала је Глушац.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести