Угоститељству 70 милиона динара од Покрајине

У току је су два конкурса Покрајинског секретарија за привреду и туризам намењена угоститељским предузетницима, који се односе на технолошко осавремењавање угоститељских објеката и објеката за дегустациону промоцију и промоцију традиционалних производа, и конкурс предузећима  за суфинансирање пројеката од значаја за развој туристичког потенцијала АП Војводине – односно за куповину машина и опреме и увођење технолошкоких иновација у промоцији и пословању угоститељских објеката.
ugostitelji
Фото: Dnevnik.rs

За први конкурс Секретаријат је обезбедио 70 милиона динара, а на  конкурсу за подизања квалитета услуга у угоститељским објектима биће на располагању 30 милиона.

Право пријаве на оба конкурса имају микро и мала предузећа и предузетници који су фирме регистровали до 31. децмебра 2018. године на подручју покрајине. Новац ће се бесповратно давати на основу рефундације трошкова  за инвестиције остварене од 1. децембра  2019. до 24. априла ове године.

По једној пријави може се добити најмање 200.000 динара до највише пола милиона ради субвенционисање трошкова технолошког осавремењавања објеката у угоситељству, односно најмање 50.000 динара до пола милиона за подизање квалитета услуге и од 100.000 динара до 200.000 за увођење технолошких иновација у промоцију и пословање.

Објављени су и конкурси за удружења грађана ради организовања конгреса. Покрајински секретаријат је за ту намену обезбедио два милиона динара, с тим што удружења могу добити најмање 50.000 динара до 400.000. Услов за то је да се конгрес одржи од 1. децембра 2019. године до 30. новембра ове.

За организацију манифестације међународног значаја с више од 3.000 посетилаца максимално удружења могу добити милион динара

Бесповратан новац удружења грађана могу добити и на конкурсу за пројекте од значаја за развој туристичких потенцијала покрајине. Новац се даје за учестовање или организацију манифестација од међународног, републичког и покрајинског значаја. Обезбеђено је укупно 18 милиона динара. За организацију манифестације међународног значаја с више од 3.000 посетилаца удружења могу добити максимално милион динара, а за учествовање у организацији манифестације најмање се даје 50.000 динара до највише пола милиона динара.

Конкурси су отворени до 3. марта, и на интернет адреси www.spriv.vojvodina.gov.rs се могу прочитати детаљи 

З. Делић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести