Улаже се 29 милиона евра у Луку Нови Сад, прво путнички терминал

НОВИ САД: Компанија П&О Порт Дубаи, која је у мају купила Луку Нови Сад за осам милиона евра, уложиће у то лучко предузеће око 29 милиона евра, изјавила је премијерка Ана Брнабић и додала да нови власник прво уложити у отварање терминала за међународни путнички саобраћај.
brnabich
Фото: Танјуг (Видео)

Уговор је потписан данас, тако да Порт Дубаи, која је, како каже Брнабић, озбиљна компанија, почиње с инвестирањем. 

За Новосађане и Војвођане је важно да тај уговор предвиђа обављање лучке делатности у теретној луци, али и терминал међународног путничког саобраћаја што ће бити прва инвестиција, рекла је Брнабић у интервјуу за РТВ Војводину и додала да то значи отварање Новог Сада и Војводине на један други начин.

Упитана како јој данас изгледа Нови Сад у односу на пре две-три године, Брнабић је рекла да тај град на најбољи начин осликава све потенцијале Србије и истакла да ће Нови Сад бити један од 10 центара изврсности у напредним технологијама које формира ЕУ, а да ће у Новом Саду то бити Институт БиоСенс као европски центар изврсности у дигиталној пољопривреди. 

У сарадњи с ЕУ уложићемо 28 милиона евра у изградњу најмодерније зграде Института БиоСенс, а 14 милиона биће издвојено из буџета Србије, казала је Брнабић. 

Она је подсетила и да је Нови Сад донео Србији две престижне титуле - Омладинске престонице Европе 2019. и Европске престонице културе 2021.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести