Упркос пандемији, у Војводини порасла индустријска производња

НОВИ САД: Упркос пандемији, извоз из Војводине је прошле године пао за свега један одсто, а сви други пказатељи су позитивни, рекао је данас председник Привредне коморе Војводине (ПКВ) Бошко Вучуревић.
б
Фото: Youtube Printscreen

"Подаци показују да је укупна вредност спољнотрговинске размене покрајине за 2020. годину 12, 4 милијарди евра. Покривреност увоза извозом повећана је и износи 95, 6 процената", рекао је Вучуревић.

Он је, на конференцији "Војводина у 2021" рекао и да је индустријска производња у Војводини 2020. године у односу на 2019. порасла за три процента.

Вучуревић је нарочито нагласио раст у области пољопривреде, оценивши да је та грана привреде изнела последице пандемије.

Такође, рекао је и да је година за нама показала да је улога ПКВ-а била нарочито значајна.

"Током 2020. године Привредна комора Војводине прилагодила је пословање ситуацији, и организовала преко 50 онлајн конференција током којих смо разменили искуства са колегама широм света", додао је Вучуревић.

Трећу конференцију "Војводина у 2021" организовала је компаније "Color Media Coomunication", под покровитељством Покрајинске владе.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести