Уручен кључ стана добитнику наградне игре

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су данас уговор о додели трособног стана у насељу "Земунске капије" са добитником у наградној игри "Узми рачун и победи".
stan
Фото: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Након потписивања уговора, министар је уручио кључеве стана срећном добитнику, Титомиру Стојковићу из Болеча којем је пожелео да са породицом проведе пуно лепих тренутака у стану и исказао захвалност на пружању подршке Влади у сузбијању сиве економије.

"Желим да вам захвалим на учествовању у наградној игри. За мене је најважније да грађани Србије и даље развијају свест о важности борбе против сиве економије и да наставе да сакупљају фискалне рачуне", рекао је Мали у Влади Србије.

Он је истакао да је до сада пристигло укупно 8,5 милиона коверти са фискалним рачунима и позвао све грађане да наставе да учествују у наградној игри, јер је за доделу остало још осам станова и 13 аутомобила.

Добитник трособног стана у Земуну, Титомир Стојковић, каже да је од априла почео да сакупља коверте са породицом и да је послао 13 коверата, али да није очекивао да ће баш он добити награду.

"Не може да се каже да је број 13 баксузан, мени је био срећан.

Апеловао бих на све да узимају рачуне и да их шаљу, а уједно тиме доприносимо борби против сиве економије", рекао је Стојковић.

Мали је подсетио да од 1. новембра креће прелазни период за нови систем фискализације који ће трајати до краја априла следеће године.

"То је систем који је усклађен са новим добом у којем живимо, допринеће сузбијању сиве економије, а за грађане је важно да знају да ће када буду нешто куповали моћи да контролишу да ли су фисклани рачуни који се издају прави или не", рекао је Мали.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести