Ускоро фабрика кафе, инвестиција од скоро три милиона евра

ПОЖАРЕВАЦ: Град Пожаревац уступио је земљиште у "Северном блоку индустријске зоне", без накнаде компанији "Бамби Сучес" која ће изградити фабрику за производњу кафе.
kafa zrno, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Уговором је предвиђено да се у том делу Пожаревца изгради фабрика за производњу кафе у којој ће радити 22 радника. Вредност инвестиције је око 2,9 милиона евра, објављено је на сајту Града.

Уговор о отуђењу земљишта између Града Пожаревца и компаније „BAMBI SUCHESS" ДОО Пожаревац потписали су јуче заменик градоначелника Града Пожаревца Саша Павловић и директор „BAMBI SUCHESS " ДОО Александар Миљковић.

Павловић је овом приликом рекао да је потписивање овог уговора знак да политика коју Пожаревац води на пољу локалног економског развоја даје резултате.

"Ту пре свега мислим на завршетак изградње Нове индустријске зоне, чији ће први становник бити управо компанија „Бамби сучес“ ДОО, као и на обезбеђивање подстицаја у виду добијања бесплатног земљишта у сарадњи са Владом Србије. Посебно ми је драго што ће целу инвестицију водити Пожаревљани у сарадњи са грчким партнером. Ово је прва инвестиција која ће се реализовати у Новој индустријској зони у Пожаревцу, у којој су управо завршени радови на путној инфраструктури", рекао је он.

Додао је да ће са отварањем прве фабрике, индустријска зона и практично почети да функционише.

Истиче да последњих месеци расте интересовање за куповином нових парцела, и то од стране суграђана.

"Очекујемо да ће са повећањем производње своје запослење наћи још људи и да ће ово бити додатни сигнал за привлачење нових инвестиција у наш град", рекао је Павловић.

Додао је да је локална самоуправа доста тога учинила када је у питању унапређење пословног амбијента и изградње комуналне инфраструктуре.

Павловић је похвалио начелника градске управе и његов тим што су били оперативни и за кратко време су реализовали овај Пројекат, и захвалио се компанији „ Бамби Сучес “ ДОО што је решила да ову инвестицију реализује у Пожаревцу.

Директор „ Бамби Сучес “ ДОО Александар Миљковић рекао је да је изузетно задовољан овом успешном сарадњом, и додао да су услови које је Пожаревац понудио преко свог економског плана развоја били добри и да су се због тога одлучили за овај град.

Он је додао да очекује да ће ускоро кренути са изградњом фабрике.

У првој фази изградиће 1.600 м2 фабрике са планираним капацитетом од 200 тона кафе на месечном нивоу.

Директор „Бамби Сучес“ ДОО очекује да у наредној години већ пређу у другу фазу, проширењем на још једну парцелу и повећњем производње а инвестиција би тада требала да премаши три милиона евра.

Начелник Градске управе Александар Симоновић је рекао да је идеја за отварање погона те компаније у Пожаревцу отпочела пре годину дана и да је за релативно кратко време реализована.

"Поступак отуђења земљишта без накнаде био је сложен, од формирања парцеле, преко доношења одлуке на Скупштини града Пожаревца до сагласности Владе Србије.

„Бамби Сучес" ДОО дао је банкарску гаранцију да ће све потписано бити завршено у кратком року", навео је.

Симоновић је додао да му је драго што је ова компанија након представљања привредних потенцијала града решила да инвестира баш у Пожаревцу и поред других локалних самоуправа.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести