УСКОРО За повреде на раду, одштета одмах

БЕОГРАД: Послодавци у Србији ускоро ће морати све своје раднике да осигурају од повреда на раду код осигуравајућих кућа, а закон који ће бити донет на јесен обезбедиће да се одшета, у случају повреде, одмах исплаћује, без "повлачења" по судовима, најавио министар за рад Зоран Ђорђевић.
radnici slem EPA/GUSTAVO AMADOR
Фото: EPA/GUSTAVO AMADOR

Закон који ће их на то обавезати биће донет на јесен и више неће бити повлачења по судовима, а у случају повреде, новац ће се одмах исплаћивати.

Он је, у разговору за Новости, најавио и измене Закона о финансијској подршци породицама са децом.

„Ускоро почиње јавна расправа о четири предлога измена који долазе из мог и министарства на чијем је челу Славица Ђукић Дејановић, рекао је Ђорђевић наводећи да су направили једну врсту подршке деци, не родитељима.

„Волели бисмо да дођемо у ситуацију да тешко издвајамо новац јер би то значило да имамо много деце, рекао је Ђорђевић и додао да нико неће штедети на мајкама ако могућности постоје.

Он сматра да нема науке и теорије која може да каже шта треба да се ради по питању одласка људи из земље и да то зависи од саме државе.

„И из Чешке, у којој су стабилне плате, људи одлазе. Разлози не морају увек да буду материјалне природе, оценио је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести