Ванси: На београдском аеродрому 7,4% више путника у II кварталу

БЕОГРАД: Број путника на београдском аеродрому повећан је у другом кварталу 2019. године за 7,4 процента у односу на исти период прошле године, саопштила је компанија Ванси Ерпортс, концесионар Аеородрома "Никола Тесла".
aerodrom nikola tesla, tanjug
Фото: Tanjug/D.Kujundžić, ilustracija

Број путника у целој мрежи Вансија је током другог квартала повећан за 7,3 процента у односу исто тромесечје 2018. године, уз укупно 66,2 милиона путника опслужених на 46 аеродрома у оквиру мреже, наводи се у саопштењу.

Током прве половине 2019. године, саобраћај је порастао за 6,7 одсто.

Овако добри резултати се нарочито рефлектују на отварање бројних нових авио-линија, неретко први пут, између аеродрома којима управља Ванси Ерпортс и светских престоница.

У Србији, како се додаје, сарадња компаније Ванси Ерпортс са авио-превозницима од њеног доласка крајем 2018. године, довела је до повратка компаније Ер Франс, која је поново отворила линију Париз-Београд после шест година одсуства.

Такође, Виз Ер је отворио нову линију између српске престонице и Аеродрома "Сент Егзипери" у Лиону, којим такође управља Ванси.

Развој нових линија је најважнији за пројекат креирања вредности компаније Ванси Ерпортс, која је усвојила проактиван приступ партнерству са авио-компанијама. Омогућавањем лакше туристичке, комерцијалне и културне размене, свака нова линија помаже да се подстакне земља домаћин и помогне њен економски раст, поручио је Никола Нотбар, председник Ванси Ерпортса и генерални директор компаније Ванси Консесион, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести