Велико интересовање инвеститора за улагање у Војводини и Србији

МИНХЕН, НОВИ САД: Делегација АП Војводине, коју предводи потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, борави на Сајму Expo Real 2019 у Минхену, где девет војвођанских градова и општина представља потенцијале за улагање.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Милићевић је истакао да је Expo Real право инвестиционо тржиште на којем АП Војводина има шта да покаже.

Према ономе што су војвођански градови и општине представили на овогодишњем сајму, видимо да је направљен додатни искорак у презентовању наших инвестиционих потенцијала, казао је Милићевић и нагласио да постоји велико интересовање за инвестирање у Војводини и Србији.

У АП Војводини имамо добре услове за инвестирање. Покрајинска влада је у протекле три и по године улагала у радне и пословне зоне и њихово инфраструктурно опремање, и то даје резултате, нагласио је Милићевић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Он је додао да постоје конкретне најаве за веома важне инвестиције у појединим локалним самоуправама у Војводини.

Данас смо разговарали са представницима велике светске компаније која се бави производњом електромотора. Ради се о инвестицији вредној преко 200 милиона евра, која би у петогодишњем периоду обезбедила посао за три хиљаде радника, рекао је Ђорђе Милићевић.

Другу годину заредом АП Војводина представља своје инвестиционе потенцијале на Сајму Expo Real. Уз подршку Покрајинске владе и Развојне агенције Војводине, а на основу Споразума о заједничком наступу на међународним сајмовима, ове године у Минхену потенцијале за улагање представљају градови Зрењанин, Кикинда, Нови Сад, Панчево, Вршац, Сремска Митровица, Суботица и Сомбор, као и општина Пећинци.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести