Владимир Васић нови генерални секретар УБС

БЕОГРАД: Управни одбор Удружења банака Србије изабрао је Владимира Васића за новог генералног секретара, који ће на тој функцији заменити Верољуба Дугалића.
vladimir vasic ubs
Фото: Tanjug

Како се подсећа у саопштењу УБС-а, Дугалићу је на тој функцији истекао мандат у новембру 2018. године, који је потом привремено продужен до новог избора генералног секретара.

Владимир Васић има више од 15 година професионалног искуства у финансијском и приватном сектору, укључујући послове руководиоца које је обављао на различитим позицијама у неколико банака, осигуравајућим друштвима, као и у друштву за управљање инвестиционим фондовима. 

Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Београду, смер Банкарство, финансије и осигурање, а током професионалног развоја је похађао бројне тренинге у домаћем и интернационалном окружењу на теме планирања и доношења стратешких одлука, кредитних и других ризика у пословању банака, као и из домена управљања пројектима, тимовима, квалитетом, променама, итд.

Избором новог генералног секретара Управни одбор Удружења банака Србије настојаће да, на чврстим темељима досадашњих успеха, оснажи и унапреди дијалог и сарадњу са свим релевантним институцијама и актерима на банкарском и финансијском тржишту, као и да са новом енергијом модернизује рад на остваривању заједничких интереса свих банака, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести