Власништво аеродрома Росуље и Поникве пренето на државу

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас са представницима Крушевца и Ужица уговоре о преносу власништва аеродрома Росуље и Поникве на Републику.
sporazum_aerodromi_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Михајловић је подсетила да је то већ урађено са нишким и аеродромом у Краљеву и изразила очекивање да ће у саставу Аеродрома Србије бити и борски аеродром.

"Очекујем да буде и борски аеродром, као и да радимо нови борски аеродром", рекла је Михајловић.

Министарка је потписала уговоре у Влади Србије са заменицом градоначелника Крушевца Весном Лазаревић и градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем.

Министарка је истакла да је држава наставила са праксом да се, поред улагања београдски аеродром Никола Тесла, подижу и други аеродроми у Србији.

Подсетила је да је то учињено већ са аеродромима у Нишу и Краљеву и истакла да ће, поред данашњеме преноса, то бити урађено са још неколико мањих аеродрома који ће бити у саставу Аеродрома Србије.

"Показало се јасно да је много једноставније и много боље када под окриљем једног предузећа Аеродроми Србије можемо да нађемо довољна финансијска и друга средства како бисмо могли да уложимо у мале аеродроме", нагласила је Михајловић.

Додаје да ће држава тако омогућити локалним самоуправама да поред развијених путева и пруга могу да имају и развијене мале аеродроме који су се показали као потреба у сваком делу Србије.

Драго ми је што смо заједно са Ужицем и Крушевцем, али раније и са Нишом и Краљевом, нашли заједницке језике и што је број путника на нишком аеродорму показао да смо способни да развијемо и мале аеродроме, нагласила је Михајловић.

"Росуље код Крушевца свакако чека ослобађање индустријске зоне и већ ове године смо обезбедили средства у буџету Аеродрома Србије за премештање. Што се тиче аеродрома Поникве код Ужице, у некоилко фаза ћемо уложити најмање 10 милиона евра, а по проценама и близу 20 милиона евра, како би Поникве биле такође развијенаеродром, пре свега, за туризам", нагласила је Михајловић.

Додала је да на подручују Ужица постоји озбиљан потенцијал за развој аеродрома.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести