Војводина следеће три године домаћин Регионалног бизнис форума

НОВИ САД:Војводина ће у наредне три године бити домаћин Регионалног бизнис форума, који је у септембру ове године први пут веома успешно организован у Новом Саду, а у сарадњи са АЕР-ом и паралено са одржавањем Јесењег пленарног заседања АЕР-а. 
1
Фото: Скупштина Војводине

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор и њен потпредседник Дамир Зобеница, наиме, прихватили су такву иницијативу на састанку Бироа Скупштине европских регија (АЕР) и Извршног одбора ове најутицајније мреже европских региона, а Зобеница оценио је да то сведочи о истрајној намери Војводине да чланство у АЕР-у искористи за постизање конкретних резултата и бенефита за своје грађане. 

Зобеница, који је и потпредседник Скупштине европских регија задужен за међурегионалну дипломатију, истакао да ће истим интензитетом настојати да и у наредном периоду домаће компаније и привреднике повежу са привредницима из различитих европских региона. 

Он је подсетио да је на првом Регионалном бизнис форуму учествовало више од 140 привредних субјеката из 16 земаља, да је одржано 90 "БтоБ" састанака, те да су Војводина, али и други региони, искористили шансу да представе своје инвестиционе и привредне потенцијале.

"Уверени смо у то да ћемо даљом организацијом Регионалног бизнис форума наставити да продубљујемо односе са партнерским регијама из АЕР-а, да ћемо наставити да стварамо нове могућности привредне сарадње и привредних веза и представљамо и промовишемо нашу земљу у најбољем могућем светлу", навео је Зобеница. 

АЕР је највећа независна мрежа региона у Европи која је основана 1985. године и окупља више од 150 региона из 30 земаља, укључујући и 15 међународних организација. 

Војводина је пуноправани члан ове организације од 2002. године и за то време стекла је велики углед својим активним учешћем у креирању и реализацији различитих програма и пројеката АЕР-а.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести