Вучић: Џи Пи Морган раст Србије процењује на 4,5 одсто

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је да је процена америчке инвестиционе банке Џи Пи Морган да ће раст српске економије бити 4,5 процената ове године.
m
Фото: Ilustracija

Џи Пи Морган је рекао да ће Србија успети да савлада све регионалне тешкоће и да ће нам раст бити чак 4,5 посто ове године, истакао је Вучић на конференцији за новинаре и подсетио да је та банка "исправила" процену за раст коју су ММФ и Светска банка претходно дали на четири одсто.

У тренутку када се процена светског раста са 2,9 смањује на 2,4 посто, а том расту доприносе највише Кина, Индија и азијске земље са својим растом од преко 6 посто, јасно је, каже Вучић, колико ће низак бити раст европске економије.

На нивоу Еврозоне се процењује на 0,5 посто. Замислите да ми идемо 9 пута брже. Наравно да смо много сиромашнији али да девет пута брже идемо од Еврозоне..., то онда говори пред каквим успесима је Србија, рекао је Вучић.

Зато је, каже, страшно важно да се чува мир и стабилност.

Зато је важно да водимо одговорну и озбиљну политику и да на одговоран и озбиљан начин, дипломатијом, снагом аргумената, се изборимо за што повољнију позицију наше земље, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести