Вучић: Пандемија има мали утицај на трговинску размену са Русијом

МОСКВА: Пандемија корона вируса има мањи утицај на обим трговинске размене између Русије и Србије, него што се то очекивало, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.
vucic Tanjug/video
Фото: Председник Србије, Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

"Сигурно је да нас је пандемија некако зауставила овде (у сфери економске сарадње Србије и Русије), ставила неке наше планове на чекање, али желео бих да кажем да она није нарочито утицала на трговинску размену онолико јако као што је могла", рекао је Вучић у онлајн интервјуу за руску агенцију ТАСС.

Економска сарадња између Србије и Русије се не развија само у областима познатим широј јавности, као што су на пример, сфере енергетике или војно-техничке сарадње, већ и у инфраструктури, указао је Вучић.

"Желео бих нарочито да поменем ''Руске железнице'' које раде овде фантастичан посао, градећи један од кључних елемената наше железничке мреже, велики диспечарски центар", рекао је Вучић.

Русија и Србија, навео је, такође разговарају о новим заједничким пројектима и могућностима за стварање заједничких производних објеката.

"Шта више, разговарамо о начину даљег повећања трговинске размене", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести