Вучић се састао са делегацијом ХБИС групе

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изразио је данас, у разговору са делегацијом ХБИС групе, задовољство чињеницом да та компанија у Србији послује стабилно и остварује планирани ниво производње на врло захтевном и конкурентном тржишту челика.
Aleksandar Vučić i HBIS grupa/Fonet/Nenad Đorđević
Фото: Фонет/Ненад Ђорђевић/Александар Вучић и ХБИС група

Вучић је, у разгору са делегацијом ХБИС Групе, посебно захвалио председнику групације Ју Јонгу што та компанија обезбеђује нова радна места, превасходно за младе људе, наводи се у саопштењу Председништва.

Ју, који је предводио делегацију ХБИС Групе, истакао је да је Србија постала најтраженија дестинација за стране инвестиције захваљујући спроведеним реформама и константном расту економије, а које су признате од стране Међународног монетарног фонда и Светске банке. 

Он је обавестио председника Вучића да ће у наредне две године бити завршен инвестициони циклус вредан 300 милиона долара за модернизацију производње у железари у Смедереву.

Захвалио је председнику Србије и председнику Кине Си Ðипингу на развоју односа двеју земаља и формираном челичном пријатељству два народа.

Председник Вучић је потврдио безрезервну подршку компанији ХБИС и рекао да ће наставити да ради са председником Кине на унапређењу и даљем развоју односа два народа.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести