Вучић: У фебруару камен темељац за фабрику Линглонг у Зрењанину

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће у фебруару бити положен камен темељац за изградњу кинеске фабрике гума Линглонг у Зрењанину. 
Slobodna zona Zrenjanin Foto: Dnevnik.rs
Фото: Слободна зона Зрењанин Фото: Дневник.рс

Он је то рекао на питање гледаоца који се укључио у емисију током Вучићевог гостовања, и поставио му питање када Зрењанинци могу да очекују отварање неке нове фабрике. 

Линглонг биће највећа комапнија у Зрењанину после Дрекслмајера, то ће бити 30 пута већа инвестиција. То је нешто што ће променити све у Зрењанину и само да све буде у реду, рекао је Вучић и навео да се Србија за долазак те инвестиције много борила. 

Најавио је и да ће Зрењанин након неколико деценија добити чисту воду. 

Према његовим речима, за Банат долазе бољи дани, за Житиште, Милошево, Сечањ...

О ЕУ квотама за челик:Пустите малу Србију да живи

Председник Србије рекао је да ЕУ данас одлучује о квотама за кинески челик, те да је молио челнике Уније да да квоту Србију довољну за производњу у Железари.

Ако сте изузели Норвешку и Камерун, изузмите и Србију, порука је, рекао је Вучић гостујући на Пинку.

Он је најавио да премијерка Србије Ана Брнабић данас путује, с тим у вези у Брисел, а да је он раније упутио писмо председнику Европске комисије Жан Клод Јункеру, као и немачкој канцеларки Ангели Меркел.

За пар месеци Железара ће бити прва фабрика у Србији, са најјачом производњом, ако ЕУ не уведе смањење квоте за кинеске произвођаче, што би била катастрофа за нас. Молио сам Меркел и Јункера да то не ураде, јер ако то учине, оде све у пропаст, казао је Вучић.

Указао је да смо ми мали произвођачи у Европи са свега 1,5 одсто удела.

Пустите малу Србију да живи, поручио је он ЕУ.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести