Вујовић: Реформе Пореске управе, Министарства финансија...

БЕОГРАД:  Министар финансија Душан Вујовић изјавио је данас да је реформа и транформација Пореске управе у току и да ће та служба имати 35 канцеларија у земљи, које ће, како је рекао, постати водеће канцеларије за пореске инспекторе.
Ministar finansija Dušan Vujović foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Они ће покривати у кругу од 30 до 40 километара своје пореске обвезнике. То ће омогућити да се велика концентрација инспектора на случајан начин расподељује при одласку на терен", изјавио је Вујовић на пословном ручку у организацији АФА женске мреже.

Министар наводи да Пореска управа не би требало да првенствено буде фокусирана на кажњавање, већ да, када примети неправилности, прво упути упозорење, па у року од 15 дана, "ако не отклоните мањкавости, да кажњава".

"Морате да имате процес учења. Код нас то не постоји", поручио је Вујовић.Према његовим речима, уследиће и реформа Министарства финансија, која ће бити тешка."Имамо и генерализовани проблем управљања и јако мало компанија у приватном сектору које поштују савремене принципе транспарентног управљања", изјавио је Вујовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести