Вулин: Социјално предузетништво развојна шанса Србије

КРАЊ: Социјално предузетништво је развојна шанса коју Србија мора да искористи и да по први пут омогући, да се кроз Закон о социјалном предузетништву, заиста посвети онима који својим радом треба да промене свој положај, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.
aleksandar vulin, tanjug j pap
Фото: Танјуг/Ј. Пап

У неким развијеним земљама, социјално предузетништво постало је чак трећи стуб економије, а код нас никада до сада чак није било ни регулисано, рекао је Вулин у Крању у Словенији, на конференцији о развоју социјалне економије у југоисточној Европи.

Социјално предузетништво, према његовим речима, прилика је да они који се налазе на маргинама друштва, којима је тешко, могу својим радом да промене свој положај, и да „својим радом учине свој живот вредним живљења“.

Социјално предузетништво је развојна шанса коју Србија једноставно мора да искористи. То свакако морамо законски регулисати, треба да учимо од оних који су то већ урадили, треба да учимо на њиховим грешкама на првом месту и свакако да Србији по први пут омогућимо да се кроз Закон о социјалном предузетништву заиста посвети раду оних који својим радом треба да промене свој положај, нагласио је министар.

Вулин у Крању у Словенији учествује на конференцији „Подстицање развоја социјалне економије у југоисточној Европи“.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести