Вулин: У каси ПИО фонда пет милијарди динара више

ВРЊАЧКА БАЊА: Захваљујући бољој запослености, далеко бољој наплати доприноса и већој фискалној дисциплини, можемо да кажемо да нам је каса пунија, а закључно са 22. јуном у касу ПИО фонда је уплаћено пет милијарди динара више него што је планирано, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.
vrnjacka banja
Фото: Youtube Printscreen

Он је приликом обиласка пензионера, који се налазе на бесплатној рехабилитацији у Врњачкој Бањи, рекао да је повећање прихода у каси веће за 2,81 одсто у односу на планирано и да су захваљујући томе обавезне дотације које иду на сваку од пензија толико смањене да ПИО фонд неће повући 11,5 милијарди динара.

Када добро радите, када имате више запослених, када се боље наплаћују доприноси, можете да водите рачуна о пензионерском стандарду. Политика владе Александра Вучића је била, и свака следећа влада на коју пресудно буде утицао

Вучић наставиће са том и таквом политиком, да све што зарадино најпре поделимо са онима који су најзаслужнији, да они који су најсиромашнији први осете зашто је добро што смо у мирној држави, што смо обезбедили фискалну консолидацију и зато данас можемо да кажемо да смо 12.500 пензионера послали у бање, навео је Вулин.

Он је додао да је ове године 1000 пензионера више послато у бање.

Захваљујући већој количини новца, захваљујући томе што нисмо повукли 11,5 милијарди динара, ове године смо обезбедили да се пензије дотирају са 35 процената, а надамо се, ако се овако настави да ћемо до краја године то радити са 33 процената. Ради поређења, 2012. држава је дотирала сваку пензију са 48 одсто, истакао је Вулин.

Директор хотела Меркур, Дејан Станојевић у коме пензионери добијају бесплатну рехабилитацију, рекао је да је од ове године кренула и акција бесплатне рехабилитације са ратним војним инвалидима којих ће око 250 доћи у бању.

Заменик директора ПИО фонда, Александар Милошевић рекао је да је један од основних задатака овог фонда брига о пензионерима.

Фонд сваке године ради корекцију правилника о друштвеном стандарду пензионера којом проширује бригу о пензионерима, тако смо ове године први пут у правилник увели да осим тога што пензионери сами бирају у коју бању хоће да иду, овог пута слепа лица имају и пратиоца што је велика новина, рекао је Милошевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести