За студенте преко задруге, дневница најмање 1.600 динара

БЕОГРАД: Посла има за сваког студента у Србији који би да ради преко лета, а могу добро и да зараде, кажу у Омладинској задрузи "Булевар", која има канцеларије на територији целе Србије. 
berba sezonski radnici FICA
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Ове сезоне понуда послова је разноврсна, цена сата је од 200 или 230 динара па навише, тако да за један дан може да се заради минимум 1.600 динара, рекла је за Танјуг директорка Задруге Бреда Милић. 

"Ове сезоне имамо изузетну понуду, од административних послова па до оних најједноставнијих, поделе летака. У овом тренутку имамо више од 30 позиција, послове паковања, лепљења декларација, кол центри су врло актуелни, све оно што је везано за туризам, угоститељство, разне промоције. Јако је добра понуда", каже Милићева. 

Навела је да су студенти заинтересовани за рад, али да је ове сезоне приметан њихов приличан одлазак у земље региона, пре свега у Хрватску, Црну Гору и Грчку, где раде у угоститељству. 

"Сви они који су заинтересовани, остају у Београду и у Србији, ''Булевар'' ради у целој Србији, сигурно ће моћи да нађу решење и има заиста довољно посла ове сезоне", каже Бреда Милић. 

Поред студената, посао траже и средњошколци који крајем недеље одлазе на распуст, а Милићева каже да у последњих неколико дана многи од њих долазе да се пријаве. 

"Сигурно око 100 студената и ученика дођу у току једног дана да се пријаве", додаје она. 

Милић каже да су студенти задовољни зарадом која је, наводи, већа него прошле године, а нарочито у односу на 2017. годину. 

"Сада су већ цене сата од 200 или 230 динара па навише, што није мало. Може за један дан да се заради и 1.600, 1.800 динара најмање што је за студентски буџет прилична свота новца", рекла је Милић. 

Студенткиња психологије Исидора Јакшић рекла је за Танјуг да је у Омладинској задрузи "Булевар" почела да ради у фебруару ове године и да планира ту да остане сигурно до краја лета, када ће наставити да учи за полагање испита. 

"Моја задужења овде су учлањења нових омладинаца којима тражимо послове", испричала је Јакшићева. 

Каже да је јако задовољна условима, те да ради с младим колегама које се добро слажу. 

"Услови су одлични. Сарађујемо с разним фирмама тако да много тога може да се научи, стално комуницирамо с новим људима, с новим омладинцима, интересантно је, никада није досадно. Увек има посла, тако да и време брзо прође", рекла је Јакшићева, која каже да је задовољна и зарадом. 

Студент мађарског језика и књижевности Душан Барна рекао је за Танјуг да ће сигурно радити преко лета за разне фирме. 

"Не радим ништа на дуже, само краће дневне хонорарне послове", рекао је Барна, који је задовољан и условима и зарадом. 

Углавном, каже, ради физичке послове, али понекад помогне на конференцијама и састанцима на које долазе странци пошто говори енглески језик. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести