Немачким предузећима у Србији недостаје квалификована радна снага

БЕОГРАД: Немачка предузећа у Србији све више су суочена са недостаткм квалификоване радне снаге, рекао је данас директор немачког Комитета за источноевропске еконоске односе Михаел Хармс који истиче одлични развој економских односа Немачке и Србије и наглашава да Србија постаје све занимљивија за инвестиције. 
1
Фото: Tanjug

Немачко-српска привредна комора (АХК Србија) у оквиру посете привредне делегације коју предводи директор Хармс организовала је данас у Београду дискусију о о новим изазовима у даљем привредном развоју Србије. 

Хармс је, у изјави новинарима, најавио да ће делегација, у разговорима са представницима српске политике, указати на потребу боље квалификације стручне радне снаге у Србији. 

„Из разговора са немачим компанијама које послују у Србији чули смо да се примећује све мањи број квалификоване радне снаге“, казао је он. 

Хармс је истакао да недостатак квалифковане радне снаге представља тему око којег је планирана тесна сарадња. 

Он је пренео да предводи делегацију у којој је 20-так чланова, а међу којиам нису само предстваници великих компанија, већ што је важније и средњих предузећа. 

„Настојимо да привучемо средња предузећа да инвестирају у Србију“, поручио је Хармс. 

Он је рекао да су економски односи Немачке и Србије одлични и да се развијају добро, указујући да је прошле године забележен раст од 12 одсто у трговинској размени. 

„Србија постаје све занимљивија као дестинација за инвестиције немачких предузећа. У делегацији имамо високе представнике предузећа која су већ активна у Србији, као и оних који би хтели да се упознају са српским тржиштом“, навео је Хармс. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести