Акцијска понуда АИК банке - флексибилна орочена штедња

БЕОГРАД: У сусрет Недељи штедње, која се обележава од 29. октобра до 2. новембра, банке у Србији нуде сет штедних производа клијентима, чиме настоје да подигну свест грађана о значају штедње, али и културу избора финансијске институције којој ће поверити свој новац. 
danilo djurovic aik banka
Фото: Tanjug (Nenad Nešić)

Последњих година у Србији бележи се тренд раста штедње, а банкари поручују да висина каматне стопе на штедњу, иако један од битних елемената у целој понуди, свакако није и најбитнији елемент приликом доношења одлуке где ће грађанин положити своја средства.  

Круцијално је да банка у коју се новац полаже буде јака, стабилна, са дугорочним циљевима, која ослушкује потребе својих клијената, да има понуду која може да испуни потребе сваког клијента понаособ, каже Данило Ђуровић, члан Извршног одбора АИК Банке, која је прошлу годину завшила са 1,2 милијарде евра укупне штедње. 

Важно је, додаје, и да банка има одговарајуће дугорочне развојне планове, одржив раст и светлу будућност. 

То је оно што ми у АИК Банци помињемо као кључне факторе приликом избора банке, каже Ђуровић и наглашава да је АИК Банка једина домаћа приватна банка која је искорачила на тржиште ЕУ куповином дела акција у словеначкој Горењској банци и тиме испунила веома ригорозне критеријуме који су потребни да би се уопште могло ући на тржиште ЕУ. 

Поводом Недеље штедње, АИК Банка је изашла с акцијском понудом која ће трајати до краја године и нуди штедишама флексибилну орочену штедњу у еврима на период 12, 25 и 36 месеци. 

Клијенти који изаберу неки од ових производа ће бити у могућности да у било ком моменту, без обзира на период истека орочења, уколико за то имају било какву потребу, подигну средства, а да у исто време за то добију каматну стопу која је значајно виша од камантне стопе за штедњу по виђењу", нагласио је Ђуровић. 

Уколико се, пак, како је рекао, клијенти одлуче на дуже рокове и да своју штедњу држе орочену до истека орочења, добиће још и вишу каматну стопу. 

Неспоран је, каже Ђуровић, тренд раста и девизне и динарске штедње и у АИК Банци што, истиче, показује да су је клијенти препознали као јаку и стабилну банку и указали су јој поверење, а и банка им, с друге стране, нуди одговарајуће производе. 

Иако је и даље доминатна штедња у еврима, Ђуровић каже да је последњих година јак тренд раста динарске штедње. 

Резултат тога су управо ове акције које се организују сваке године у оквиру Недеље штедње, које су неспорно претходних година успеле да подигну свест грађана о значају штедње и привуку грађане да своја средства повере финансијским институцијама уместо да та средства држе у својим сламарицама, односно да их инвестирају потенцијално у неке пројекте где могу изгубити свој новац, рекао је Ђуровић.

Упитан о основним показатељима стабилности једне банке, Ђуровић наводи више аспеката, међу којима је битна пословна историја, али и резултати банке у смислу задовољства клијената и запослених, финанисијски показатељи и резултати које банка остварује. 

Такође, не мање битно је и стратешка оријентација банке, стабилан и дугорочан раст односно одржива будућност. Треба нагласити да свака банка која жели да буде лидер на тржишту прати нове банкарске трендове и развија континуирану понуду својих услуга клијентима, каже Ђуровић.

Грађане саветује да за своје улоге изаберу банку која је стабилна, поуздана, дугорочно оријентисана на српско трижиште и која ће посветити пажњу потребама клијената и понудити им производе који испуњавају управо њихове потребе. 

Веома смо поносни на наше резултате у 2017. с обзиром да смо годину завршили са 1,8 милијарди евра билансне суме, са преко 1,2 милијарди евра штедње, а у исто време смо успели да увећамо нашу билансну суму за око 19 одсто, односно да увећамо ниво наших нето кредита за око 33 одсто, истиче Ђуровић. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести