Јуче без гужви, данас негде без нових цена

НОВИ САД: Иако се од данас примењује нови, ригорознији Правилник о техничком прегледу возила, јединственог ценовника нема.
kolona vozila, tanjug
Фото: Tanjug

Наиме, док се на републичком нивоу не донесе одлука о јединственој тарифи техничког прегледа, све агенције за регистрацију возила саме одређују цену у складу са својом пословном политиком.

Јуче у Новом Саду није било превише гужви у агенцијама за регистрацију, а како су нам рекли, ни цена се, и поред ригорознијег и временски знатно дужег прегледа возила, неће знатније повећавати, чак негде остаје иста.

У Агенцији за возила и технички преглед „Тријумф 021” у Новом Саду контролор Дејан Сабљар изјавио је за „Дневник” да гужви нема и да се ради по унапред заказаним терминима. Они су утврдили нови ценовник техничких прегледа, али је он далеко нижи од цифара које су се претходних дана појављивале у јавности.

Технички преглед путничких возила од данас је 2.500 динара за оне који код нас долазе само ради тога, рекао је Сабљар.

Како је рекао, уколико преко наше агенције обављају и регистрацију возила, технички преглед је 2.000, односно 500 динара јефтинији. Технички преглед за теретна озила до 3,5 тоне је 2.500, а за мотоцикле 2.000 динара.

У Агенцији „Мото град” јуче је било гужви за техничке прегледе, а ценовник још увек нису имали јер су га очекивали од надлежних државних органа. За разлику од њих, у агенцији „Auto Office” у Новом Саду, гужве јуче није било, а ни ценовник од данас неће бити промењен, односно цена техничког прегледа за путничко возило остаје 1.000 динара, а за теретна возила до 3,5 тоне 2.000. 

Иначе, нови Правилник о техничком прегледу возила који данас ступа на снагу донео је министар унутрашњих послова и он је послао у историју претходни акт донет пре више од три деценије.      

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести