Календар за плаћање пореза: Естрада прва на листи

БЕОГРАД: Пореска управа објавила је календар обавеза плаћања пореза за физичка и правна лица за новембар, а први на листи који су дужни да доставе „уговоре“ о приходима су етрадни уметници.
poreska uprava
Фото: Tanjug (arhiva)

У пореском календару Управе, наводи се да су менаџери естрадних програма забавне и народне музике и других забавних програма дужни да доставе пријаву и обавештење до 6. у месецу за уговоре закључене у октобру.

Рок до 15. новембра наведен је за све оне који плаћају месечне аконтације доприноса на приходе од самосталне делатности. Међу њима су предузетници који воде пословне књиге, паушалци, а рок до половине месеца је и за плаћање доприноса за свештенике и верске службенике. 

Исти датум важи и за оне који су запослени у иностранству и за иностране пензионере, затим за доприносе пољопривредника за четврти квартал ове године. 

За крај месеца, 30. новембар, Пореска је одредила рок за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за октобар. 

Порезници кажу и да су сви послодавци који имају обавезу запошљавања особа са инвалидитетом дужни да доставе одговарајући извештај надлежној јединици Пореске управе на обрасцу ИОСИ (извештај о извршењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом). 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести