НЛБ и Комерцијална банка спојиле се у НЛБ Комерцијалну банку

БЕОГРАД: Комерцијална банка и НЛБ банка Београд, данас су и у правном смислу окончале процес интеграције у нову НЛБ Комерцијалну банку, потврђено је Танјугу у тој финансијској институцији.
komercijalna banka
Фото: Tanjug/Komercijalna banka, arhiva

"После више од годину дана приводимо крају сложено спајање НЛБ банке Београд и Комерцијалне банке и током празничног викенда учинићемо све и оперативно да наши клијенти буду задовољни сервисом ко ће добити у заједничкој НЛБ Комерцијалној банци", изјавио је за Танјуг председник Извршног одбора Комерцијалне банке Властимир Вуковић.

Он је додао да ће клијентима то донети једну од највећих мрежа експозитура и банкомата у земљи.

"Почели смо са инсталацијом 250 најсавременијих банкомата, у шта смо уложили шест милиона евра, што ће бити мали допринос нашој интеграцији и то је један од бољитака који ће наши клијенти одмах видети. Осим тога, правимо рибрендинг, што значи да ће наше експозитуре изгледати потпуно дугачије, веб сајт ће изгледати другачије, наше катрице ће изгледати много савременије, а у наредном периоду ће се ослободити развојни ресурси, тако да ћемо и унутар дигиталних солуција и осталих услуга бити значајно конкурентнији", најавио је Вуковић.

Он је казао да током предстојећег викенда експозитуре НЛБ Комерцијалне банке неће радити, као што уосталом ни једна банка у Србији не ради за празнике.

"Картице ће радити, али неки сервиси неће бити доступни привремено због интеграције, попут мобилног банкарства и електронског банкарства, али ћемо и те услуге вероватно већ у понедељак омогућити нашим клијентима и биће значајно савременије и лепше", рекао је Вуковић.

Истакао је да ће у наредном периоду бити доступне дигиталне услуге које ће омогућити клијентима да брзо и ефикасно обављају банкарске послове 24 сата дневно.

"Наш контакт центар ће проширити капацитете, тако да ће моћи да комуницира с клијентима непрестано. Мислим да је то кључна ствар, да и поред рада експозитура које су ограничене временски, будемо нашим клијентима 24 сата на услузи и друго, морам да кажем да ћемо се потрудити да будемо бржи, јер људи данас немају много времена да чекају, тако да радимо један пројекат који ће омогућити да све наше операције буду значајно брже. Од трансакција на шалтеру, у апликацијама, али и у смислу одобравања кредита", нагласио је први човек Комерцијалне банке.

Вуковић је посебно истакао да ће НЛБ Комерцијална банка имати једну до две највеће мреже банкомата у Србији.

"То ће бити 313 најмодернијих банкомата који су бесконтактни, моћи ће да читају QR кодове, моћи ће девизе да се подижу, да се раде уплате и исплате. Буквално ћете пред вама имати једну малу банку и то ће бити велико освежење, јер смо свесни да наши банкомати нису били у најбољем стању. Али ово што ћемо урадити са 250 банкомата до краја године, мислим да ће нашим клијентима омогућити потпуно лагодно обављање трансакција", оценио је Вуковић.

НЛБ Комерцијална банка прецизирала је да ће од 29. априла до 4. маја клијенти моћи неометано да користе банкомате и обављају плаћање картицама на продајним местима и путем "дигиталних новчаника" КомБанк и НЛБ Паy, док ће доћи до привремене обуставе појединих услуга.

Прецизира се да електронско и мобилно банкарство неће бити доступно од 29. априла и то за клијенте НЛБ банке почев од 17 часова, а за клијенте Комерцијалне банке од 22 сата, па све до 4. маја.

Додаје се да у исто време неће радити ни услуга обавештавања путем СМС-а о потрошњи средстава приликом коришћења картица, као и да клијенти Комерцијалне банке неће моћи да плаћају картицама преко интернета од 29. априла у 22 часа најкасније до 4. маја, док ће корисници НЛБ банке ову услугу моћи несметано да користе.

Комерцијална и НЛБ банка су замолиле своје кориснике да се на време припреме за краткотрајни прекид неких услуга.

Додаје се да се све информације о томе могу наћи на интернет сајтовима обеју банака и на порталу нове банке нлбкб.рс, или позивом кол центру који ће у време празника радити 24 сата дневно.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести