Робну кућу ИКЕА посетило два милиона потрошача за 12 месеци

БЕОГРАД: Робну кућу ИКЕА у Београду, која данас обележава прву годишњицу рада, посетило је током протеклих 12 месеци близу два милиона потрошача.
ikea pixabay
Фото: pixabay.com

Међу најпродаванијим ИКЕА производима у Србији издвојиле су се еколошки ефикасне ЛЕД сијалице којима компанија жели да подстакне одрживији живот код куће, наводи се у саопштењу компаније. 

Укупно је продато 206.140 комада тих сијалица, чиме су грађани Србије остварили уштеду од 309.344.012 динара, односно 46.870.305 кWх. 

Када би се наслагало свих 31.580 LACK сточића, који су купљени у београдској ИКЕА, таква конструкција достигла би висину 71 торња на Авали.

Такође је продато 2.467.500 украсних свећа које би заједно могле да осветле фудбалски стадион по ФИФА стандардима, а број купљених Oftast тањира и чинија од 482.292 довољан је да по један суд добије сваки становник Новог Сада и Лесковца. 

Из компаније наводе да IKE FAMILY програм лојалности у Србији данас чини више од 140.000 чланова и да тај број непрестано расте.

У протеклих годину дана, ИКЕА је реализовала 25.209 кућних испорука с километражом довољном да се 25 пута обиђе око Земљеа, а у ресторанима у саставу робне куће појело се 451.475 хот-догова, који би укупном дужином спојили Шабац и Београд, као и 1.088.475 ћуфти, што одговара количини да се сваком становнику Крушевца сервира порција од осам комада. 

Долазак на српско тржиште обележило је и отварање ИКЕА Излога у центру Београда, у којем посетиоци могу да испробају производе, поруче их путем интернета и добију савете за уређење дома. Због великог интересовања потрошача, Излог ће продужити свој рад и 6. септембра увести могућност куповине производа на лицу места.

Појело се 451.475 хот-догова, који би укупном дужином спојили Шабац и Београд, као и 1.088.475 ћуфти,

Током протекле године отворени су и ИКЕА услужни центри у Новом Саду и Нишу, који омогућавају купцима да у близини свог дома преузму производе које су претходно наручили преко интернета.

У оквиру своје политике друштвено одговорног пословања, ИКЕА је ангажовала Удружење незапослених жена старијих од 50 година "еко БаГ" за услуге шивења и преправки у робној кући. 

"У ИКЕА Србија 48 одсто руководилаца су жене, а компанија ће и у наредној години, заједно с локалним партнерима, настојати да допринесе позитивној друштвеној промени по питању родне равноправности", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести