Синдикат: Нисмо сигурни да ће смањење пореза повећати плате

БЕОГРАД: Нисам сигуран какве ће ефекте имати најављена умањења пореза на зараде запослених млађих од 40 година и да ли ће то довести до повећања плата, изјавио је данас Танјугу секретар Већа Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) Зоран Михајловић.
bogatstvo, pixabay.com
Фото: pixabay.com

"Имамо сазнања да би требало да буду укинути порези на плате веће од просечних за људе млађе од 40 година, али не знам какве би то ефекте имало, јер нисам сигуран колико таквих људи има. Сигурно се не ради о неком превеликом броју", рекао је Михајловић.

Каже да у Самостланом синдикату нису сигурни ни да ће трогодишње смањење пореза на зараде, у висини од 70 процената за младе који се први пут запошљавају, довести до раста њихових плата.

"Увек су ослобађања послодаваца од пореза и доприноса ишла у џепове послодаваца. Нисам сигуран да ће и овог пута то значити повећање зарада, али ће значити умањење доприноса за здравствено осигурање и мање пензије за те људе који први пут ступају у радни однос и није нам јасно како ће се то надоместити. Неко то мора да плати", оценио је Михајловић.

Закључио је да ће се тек видети ефекти таквих мера, али је додао да у Самосталном синдикату нису оптимисти.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести