Упутство за пријављивање за 100 евра на порталу Трезора

БЕОГРАД: Министарство финансија покренуло је кампању "Да кликнеш од среће" под слоганом "И ја 100 добијам исто", намењену информисању младих који имају право на помоћ државе у износу од 100 евра, која треба да их упути у начин остваривања тог права.
idp.trezor.gov.rs
Фото: idp.trezor.gov.rs

"У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије ковида 19, Влада Републике Србије омогућава свиим држављанима Србије од навршених 16 до навршених 29 година који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, да у фебруару добију једнократну новчану помоћ у износу од 100 евра, односно 11.758,56 динара", наводи се у саопштењу Министарства финансија.

Подсећа се да је данас ступио на снагу Закон о привременом регистру држављана Србије старости од 16 до 29 година којима се уплаћује новчана помоћ ради ублажавцања последица пандемије ковида-19.

"То значи да сви држављани Србије који су до данашњег дана напунили 16 година имају право на ову новчану помоћ, односно сви који пуне 30 година од сутрашњег дана, 14. јануара, па до краја године", навело је Министарство.

Подсећа се да ће пријављивање за новчану помоћ трајати од 15. до 30. јануара на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs.

"Након уношења личних података (ЈМБГ, број личне катре и име банке) биће заведена пријава чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу. Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун. Након обраде пријаве, пријављени државаљнин ће износ новчане помоћи моћи да подигне са свог или наменског рачуна", прецизира се у саопштењу Министарства.

Истиче се да се примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћ уплаћује без подношења пријаве.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести