Веће зараде, бонуси и стимулације за запослене у Горењу

ВАЉЕВО: Споразум који су потписали представници Самосталног синдиката металаца Србије (ССМС), Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) и менаџмент Горења предвиђа повећање зарада у ваљевској фабрици, доношење нове систематизације и увођење бонуса на основу постигнутих уштеда, саопштено је из те компаније.
gorenje
Фото: Tanjug (Z. Žestić)

Директор фабрике Горење у Ваљеву Дејан Милутиновић каже да охрабрује повећање тражње за расхладним уређајима које производе за целу Европу.

Нарочито је значајна потражња из земаља ЕУ и Русије за најновијом генерацијом фрижидера, коју смо почели да производимо у марту. Сада нам је више него икада у фокусу ефикасност пословања, коју настојимо да унапредимо применом нове технологије и метода у раду којима доприносимо већој продуктивности и капацитету производње те тако и већој продаји, али и смањивању трошкова. То је једини начин да се осигура дугорочна одрживост пословања током очекиване глобалне рецесије, што је у интересу и компаније и наших запослених, истакао је Милутиновић.

Он наводи и да је за добар рад фабрике осим посвећених запослених важан и конструктиван дијалог са представницима репрезентативних синдиката.

Захваљујући већој продуктивности и унапређењу процеса производње, биће изводљиво и остварење уштеда у трошковима производње по стандардној јединици производа у односу на исти период прошле године, за шта ће свим запосленима бити исплаћивани додатни месечни бонуси, наводи.

Запосленима ће такође бити исплаћивана стимулација за рад током месеци у којима се бележе повишене температуре у погонима, јулу и августу.

Председник синдиката ССМС, Слободан Станојловић изјавио је да увећање зарада за све запослене, али и могућност остварења додатних бонуса дошло као резултат конструктивног социјалног дијалога, али пре свега захваљујући новој систематизацији у фабрици.

Предузимљвост руководства компаније за време кризе која је задесила цео свет, заиста је за похвалу, а ми се надамо да ће се овако успешна сарадња одржати и у наредном периоду, додао је Станојловић.

Председник синдиката АСНС Ненад Ђурђевић такође је истакао да су се преговори са мендажментом компаније релизовани на обострано задовољство и изразио жељу за наставком продуктивне међусобне сарадње и у будућности.

Увећане зараде радници Горења примиће већ за јул месец, док су први бонуси исплаћени 15. јула за остварене резултате током јуна.

Компанија Горење, која је од 2018. године у власништву Хисенсе Гроуп, ове године обележава 70 година пословања, а своју прву фабрику у Србији отворила је у Ваљеву пре 14 година и данас запошљава више од 1.600 радника.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести