Оцена "Мудиса" доказ боље крвнe слике српске економије

БЕОГРАД: Поправљена је крвна слика српске економије и како се на Србију гледа у иностранству, оценио је гостујући на РТС-у професор ФЕФА Небојша Савић саопштење рејтинг агенције "Мудис" у коме су поправљени изгледи за повећање кредитног рејтинга Србије.
1
Фото: Tanjug

"У том саопштењу се каже да се смањује јавни дуг што отвара простор за развој. Суштина свега је да се обезбеди раст бруто друштвеног производа", рекао је он коментаришући саопштење "Мудиса" поправила је изгледе за повецање кредитног рејтинга Србије за задуживање у домаћој и страној валути са стабилних на позитивне и потврдила кредитни рејтинг Србије на ниво Б-3.

"Ово саопштење "Мудиса" каже да је перспектива за улагање у Србији добра", рекао је Савић и нагласио да је данас врло компликована ситуација у светској привреди.

Како је објаснио у галиматијасу светских интереса долази до промене токова капитала и отварају се нове дестинације.

Као послове које Србија треба да уради он је истакао одржавање фискалне и монетарне дисциплине, и стабилне инфлације.

"Даље мора да се ради на јачању инвестиција и приватног сектора. Ова вест ''Мудиса'' иде у том правцу да приватни капитал уђе у инвестиције", рекао је Савић.

Повећање плата и пензија ће зависити од ситуације у буџету, сматра он и додаје како је она у овом тренутку добра.

"Највеци изазов за буџет це бити политицки део приче - како успоставити баланс између развојних и потрошачких амбиција", закључио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести