Отварен нови погон фирме Лабор срб

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Будућност Србије треба да буду мала и средња предузећа, поручио је данас председник Александар Вучић и додао да нам је потребно више таквих компанија и да ће држава радити на томе да подстакне предузетнички дух.
2
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

Он је објаснио да је и сам данас у Сремској Митровици присуствовао отварању новог погона фриме "Лабор срб", где ће у наредном периоду бити упослено још 50 до 80 људи, управо да би указао на потребу подстицања и развоја малих и средњих предузећа.

Истакао је да нису важне само фабрике које ће запослити 1.000 до 2.000 људи, које су нам свакако потребне, већ да нам је потребно више малих и средњих предузећа, што је, каже, кључна тема у будућности.

То је илустровао тиме што му је гувернер италијанске регије Венето, Лука Зајо пренео да је БДП Венета, из које долази фабрика "Лабор", четири пута већи од српског, док 80 одсто БДП те регије доносе компаније које имају 15 људи или мање.

"То треба да буде будућност Србије - мала и средња предузећа", рекао је Вучић.

Поручио је да ће широм Србије бити по неки велики инвеститор, јер смо добро место за улагања, али приметио да нам требају српски инвеститори.

"Желимо и још више инвеститора из Венета, да нас науче како да подигнемо предузетнички дух и како да будемо богати као на северу Италије", рекао је Вучић.

Мировић: Отварање фабрика најлепша слика из Србије

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић изјавио је  да су отварање фабрика и нових погона најлепше слике које могу да се пошаљу из Србије.

"У Војводини смо у протеклих годину дана отворили висе од 28.000 радних места. Најзаслужнији су свакако председник Александар Вучић и његов тим, али И Влада Србије. И ове и наредне године наставићемо са инвестицијама у инфраструктури која је важна за инвеститоре", рекао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Према његовим речима, градиће се нове индустријске зоне у Шиду, Сомброу, на Хоргошу, док је у Руми већ завршена.

"На делу сада можете видети ту синергију рада локалних, покрајинских и републичких власти", навео је Мировић.

"Ново проширивање ове фабрике значајно је не само за Сремску Митровицу, већ и за Војводину у целини, јер отвара нова радна места, а посебно ако се на уму има чињеница да фабрику квалитетном сировином снабдевају наша предузећа, попут ''Војводина шума''", навео је председник Мировић.

Директорка ЈП Војводинашуме Марта Такач истакла је да сарадња са компанијом "Лабор СРБ" траје више година и да се то предузће труди да буде поуздан партнер.

"Сремски храст је светски познат. Ако смо укрстили наш квалитет Срема и Србије уз допринос наших партнера наших да добије италијански дизајн, сигурна сам да ће бити у многим кућама Европе и света бити наш заједнички производ", рекла је Такач. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести