ПКВ и Покрајина потписују сарадњу

Једна од најстаријих институција у Покрајини и Србији, Привредна комора Војводине, обележиће у уторак, 7. фебруара, Дан коморе, када ће бити одржана свечана академија

названа „На традицији у будућност”.

– У делу програма свечане академије биће потписан Споразум о пословно-техничкој сарадњи између Покрајинске владе и Привредне коморе Војводине – најавио је на конференцији за новинаре председник ПКВ-а Бошко Вучуревић. – Дан Коморе ће се убудуће обележавати сваке године између 1. и 7. фебруара јер, упркос богатој историји, до сада није била пракса да се обележава годишњица постојања ове институције, која ће у уторак обележити 98 година рада. Очекујемо долазак покрајинског премијера Игора Мировића, председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа, више од стотину привредника из земље и инстранства, као и представнике привредних комора Косова и Метохије и Републике Српске.

Вучуревић је говорио и о многобројним плановима чије остваривање треба да уследи да би Комора истински била логистичка подршка привредницима, али и на услузи локалним самоуправама, секретаријатима и министарствима при изради прописа и законске регулативе.

 

– Закон о привредним коморама, који је у примени од ове године, треба да створи амбијент јединственог деловања коморског система, стварања јединствене базе података и покретање „алата” да се предузетницима помогне у остваривању добрих пословних контаката, размене робе и услуга и обезбеђивања производње и извоза – навео је Вучуревић.

З. Делић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести