Подршка дигитализацији малих и средњих предузећа

БЕОГРАД: Мала и средња предузећа могу се пријавити на Програм подршке дигиталној трансформацији за који је јавни позив отворио Центар за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије (ПКС), саопштила је Немачка организација за сарадњу (ГИЗ).
internet kompjuteri
Фото: Tanjug (AP Photo/Caleb Jones, File)

Програмом који ПКС и ГИЗ реализују у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (РАС) предузећима се обезбеђује стручна подршка сертификованог дигиталног консултанта за израду Експертске анализе и Стратегије дигитализације, наводи се у саопштењу.

Организатори програма израду ових докумената финансирају у потпуности или са половином средстава а после ове фазе предузећа добијају могућност да уз суфинансирање од 50 одсто, максимално до 5.000 евра, примене решење развијена у Стратегији.

Јавни позив за компаније из Србије, да се пријаве за Програм подршке дигиталној трансформацији малих и средњих предузећа за 2019. и 2020. годину отворен је док постоје обезбеђена средства, а заинтересовани се пријављују попуњавањем онлине упитника доступног на веб-сајту ЦДТ-а.

"Бенефити за мала и средња предузећа из овог програма су вишеструки, примена дигитализације у свим областима пословања реалност и неминовност, а оне компаније које се сада не укључе у процес дигиталне трансформације пословања за пет или шест година бити у ситуацији коју сликовито могу описати као покушај да у августу уградите климу," каже један од дигиталних консултаната Владимир Тркуља а преноси ГИЗ.

Очекује се да ће до краја 2019. године експертске анализе бити завршене за 175 предузећа, Стратегију дигитализације добиће њи 120 а у фази имплементације подршка ће бити обезбеђена за 110 малих и средњих предузећа, саопштио је ГИЗ.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести