Покрајинска влада подржава повезивање привредника

НОВИ САД: Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је данас на отварању манифестације „Дан добављача“, да је повезивање и сарадња привредника, уз подршку јавног сектора, пут који сигурно води ка економском напретку. 
1
Фото: vojvodina.gov.rs

„Задатак нас из јавног сектора јесте да доношењем одговарајуће регулативе, стварамо амбијент за добро пословање, и истовремено, креирамо мере подстицаја и субвенционисања привреде. То смо у АП Војводини, у протекле две и по године интензивно чинили, кроз субвенционисање набавке опреме и нових радних места“, казао је потпредседник Милићевић. 

Он је нагласио и да је неопходно да се проналазе нови  начини и модели да се помогне привреди, те да је управо један од тих модела и манифестација „Дан добављача“.

„Стварање могућности за директан контакт и повезивање малих и средњих компанија са великим компанијама и извозницима, с једне стране доприноси нивоу раста производње код нас, а са друге стране је веома важно за подстицај производње која је извозно оријентисана, из које се остварују значајни девизни приливи“, нагласио је Ђорђе Милићевић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Директор РАВ-а Никола Жежељ истакао је да је важно да се помогне домаћим  предузећима да се укључе у ланце добављача великих компанија.  То ће, како је навео, допринети њиховом расту, али и утицати на повећање извоза Србије и АП Војводине. 

„Дан добављача“ трећи пут за редом организовала је Развојна агенција Војводине, уз подршку Покрајинске владе. Манифестација је овога пута посвећена аутомотив сектору и окупила је око 90 компанија из Србије, БиХ, Велике Британије, Данске, Италије, Француске, Мађарске, Немачке, Румуније, Словеније, Хрватске, Шведске. 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести