Акредитација Лабораторије за контролу млека до децембра

БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да ће до децембра бити завршена акредитација Националне лабораторије за контролу квалитета млека.
1
Фото: Tanjug

Национална лабораторија, која се налази у Батајници у Београду, већ ради, али да ће са акредитацијом моћи да ради у пуном капацитету, казао је министар. 

"Ми већ радимо контролу млека у целој Србији и узимају се узорци из свих млекара. Већ знамо на националном нивоу какво нам је млеко у млекарама, тако да можемо да примењујемо и мере за побољшање квалитета", рекао је Недимовић за ТВ Прва.

Како каже Лабораторија за безбедност хране биће завршена до марта, априла а акценат ће бити на месу и месним прерађевинама.

"Ми имамо приватне лабораторије које контролишу то што је у складу са законом. Морамо да имамо и националну лабораторију и да ми проверамо да ли је све у реду, а не да шаљемо узорке у иностранство на супер контролу", појаснио је он.

Додаје да Србија има добар квалитет млека, да нема проблем ашто се тиче сточне хране.

"Нема никаквих проблема, сточна храна је добра, млеко је доброг квалитета, држимо све то под контролом", закључио је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести