Биће доброг вина: мерло квалитетан и добро родио

ЈАГОДИНА: У Јагодинским виноградима у току је берба грожђа сорте мерло, које је ове године веома квалитено и доста га има.
grozdje berba
Фото: Tanjug (Dušan Aničić)

Лепо и суво време погодије берачима, за којима остају пуне  гајбе црног грожђа које опседају пчеле и осе, а сакупљају их радници и тракторима одвозе до камиона, а ови транспортују у Тополу.

Бербу грожђа, на преко 60 хектара винограда, почели смо пре око 20 дана, обрали смо бургундац, гаме бојадисер и франковку, сада беремо мерло, изјавио је руководилац бербе Иван Марковић.

После бербе мерлоа, направићемо кратку паузу, а онда наставити бербу каберне совињона, додао је Марковић.

Фото: Tanjug (Dušan Aničić)

Осим мерлоа, од кога се прави стоно суво црвено вино, и род свих осталих сорти је ове године веома добар и квалитетан, биће доброг и квалитеног вина, закључио је Марковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести